Dorpstraat 66
6691 BA Gendt
  Telefoon 0481 42 15 10
Mail: info@regio-it.nl

Home

Windows 10 Update : April 2018

De nieuwe grote halfjaarlijkse upgrade van Windows 10, met als versienummer 1803, zal vermoedelijk 10 april verschijnen. En een naam is ook al uitgelekt. Geen originele naam: Spring Creators Update, of Lente Makersupdate in het Nederlands. Wel zit er weer veel nieuwe functionaliteit in (en hopelijk niet teveel bugs).

Taakweergave met tijdlijn
Een eerder aangekondigde maar toen uitgestelde vernieuwing is de Taakweergave met tijdlijn of Timeline in het Engels. Hier zie je je een weergave van de activiteiten die je op je pc (en andere computers en mobiele apparaten waar je met je Microsoft account bent ingelogd) hebt uitgevoerd de afgelopen tijd. Deze activiteiten worden per applicatie gesorteerd op een tijdlijn, zodat je je computergeschiedenis van de laatste tijd kunt bekijken én hervatten. Door op een venstertje van een app te klikken kun je verder gaan waar je gebleven was.

Ook activiteiten van andere apparaten kun je zo weer snel oppakken. Heel handig als je later nog iets wilt afmaken of als je vergeten bent wat je aan het doen was. Je kunt door je activiteiten scrollen via de tijdlijn aan de rechterkant.

Dit lijkt ons een functie die echt waardevol kan zijn. Zeker als je meerdere Windows 10 apparaten gebruikt. Nadeel is dat nog (lang?) niet alle applicaties werken met Timeline. Veel Microsoft-apps wel, maar Skype en Mail niet (?), zo lijkt het. Firefox wel, maar lang niet alle applicaties van derden. Als de functie aanslaat zullen ongetwijfeld veel programma's hiervoor geschikt gemaakt worden.

Je kunt de Tijdlijn openen door te klikken op het icoontje naast het zoekvenster in de taakbalk.

Nieuwe deelfunctie: bestanden snel uitwisselen met andere apparaten
Een andere handige vernieuwing is de verbeterde deelfunctie, waarmee je natuurlijk linkjes en bestanden kunt delen met contactpersonen via apps als Mail, Skype enzovoort, maar waarmee je nu ook bestanden snel kunt overzetten naar andere apparaten met Windows 10. Bluetooth moet dan aanstaan, net als deze 'Near Share' functie (die veel weg heeft van de AirDrop-functie op Apple-apparaten). Je kunt 'Near Share' aanzetten via het Actiecentrum in Windows 10 1803.

Opstartende apps uitzetten in de Instellingen
Voorheen was het weggestopt in het taakbeheer, maar nu kun je opstartende apps uitschakelen in de Instellingen onder Apps | Opstarten.

Schijfopruiming in Instellingen
Vroeger had je de ingebouwde schijfopruiming om je Windows pc op te schonen. Met ingang van Windows 10 1803 kun je dit onderdeel terugvinden in de Instellingen (steeds meer componenten van het oude Configuratiescherm worden - eindelijk - ondergebracht in de vernieuwde Instellingen in Windows 10).

Onder Instellingen | Opslag kun je kijken hoeveel schijfruimte je gebruikt. Je kunt opruimen door te klikken op Nu ruimte vrijmaken (in blauw).

Na een scan kun je dan kiezen welke tijdelijke bestanden je wilt opruimen. Je kunt hier ook vorige Windows-installaties aanvinken (als je zeker weet dat je niet terugwilt naar een oudere Windows-versie). Dat kan zo tientallen GB's aan ruimte opleveren.

Dit zijn enkele handige nieuwe functies die verwacht worden in Windows 10 1803.

 

Openingstijden (Winter)


klok openingstijden

Dag   Wintertijd
Maandag   09:00 - 17:00
Dinsdag    09:00 - 17:00 
Woensdag    09:00 - 17:00
Donderdag    09:00 - 17:00
Vrijdag    09:00 - 17:00
Zaterdag   09:00 - 17:00
Zondag   Gesloten


Wilt u dat wij naar u toe komen, bel ons dan op voor een afspraak. (0481-42 15 10)

Deze openingstijden gelden in de winterperiode.

 

Reparatie telefoons

Vanaf heden repareren wij ook uw iPhone of Samsung telefoon. Bel voor een prijsindicatie.

Onderhoudsbeurt

Voor alle klanten die een licentie Eset Internet Security verlengen of nieuw aanschaffen een aanbieding in combinatie met opschonen.

Nu EUR 80,-

Computer gekocht, en dan?

Voor een groep computergebruikers kan het installeren en oplossen van storingen de pret behoorlijk verstoren. Voor die mensen bieden wij een geruststellende service aan huis. Bij aankoop van een nieuwe computer (en uiteraard ook bij een bestaande computer, laptop of notebook) bieden wij de service mogelijkheid zodat u snel aan de slag kunt. Wij starten de computer voor u op en sluiten de verschillende onderdelen voor u aan zoals muis, toetsenbord, printer en beeldscherm. Ook wordt internet, e-mail, printer, smartphone en wat u verder heeft aangesloten, geïnstalleerd en geconfigureerd. Kortom een zorgeloze aankoop van een computer of laptop.

Kom langs voor de mogelijkheden.

 

Regio-IT  |  +31 481 42 15 10  |  info@regio-it.nl  |  www.regio-it.nl

Eric Driessen  |  Jordy Weghorst